23. august 2012

White Pride forsøger at angribe hjemmeadresse - jages væk af antifascister

For en måned siden forsøgte nazister fra hooligangruppen White Pride at angribe en privatadresse i Århus, hvor en gruppe antifascister opholdt sig. Angrebet mislykkedes dog, da de blev jaget på flugt af antifascisterne.

Det er ikke længe siden, at White Pride angreb en faglig blokade i det centrale Århus.

Onsdag den 18. juli var tre antifascister på indkøb i Storcenter Nord i Århus. De møder her to nazister, der filmer dem op i ansigtet med smartphones og følger efter dem med truende attitude. Antifascisterne går mod den lejlighed, hvor de havde planlagt at spise aftensmad og får ringet to andre antifascister fra lejligheden ud på gaden. Ved synet af dem vender de to White Pride-folk om og går.

Kort tid efter observerer antifascisterne fra et vindue, at der står nu fire White Pride-medlemmer på gaden foran lejligheden og peger op mod dem mens de gestikulerer. Da antifascisterne går ned for at kigge nærmere på dem forsvinder de.

Antifascisterne sætter sig og spiser, men kan kort tid efter konstatere, at White Pride-gruppen nu er vokset til otte mand. En af de seks antifascister fortæller til Projekt Antifa:

- Vi var ikke interesserede i at sidde og vente på at de blev mange nok til at angribe lejligheden. Derfor gik vi ned for at jage dem væk. Så snart vi åbnede døren og løb frem mod dem tog de benene på nakken og spurtede væk.

I White Pride-gruppen blev blandt andet Andreas Holmenlund Snedker og Sebastian Tindbæk genkendt.

Angrebsforsøg på privatadresser har indtil videre ikke stået på dagsordenen i Århus. Den nye drejning i White Prides voldskampagne har resulteret i bekymring hos den antifascistiske bevægelse i byen. En af dem, der var tilstede under angrebsforsøget siger:

- Det er første gang, at der sker forsøg på organiserede hjemmebesøg. Vi tager ikke sorgerne på forskud og bekymrer os unødigt, men det er klart, at vi selvfølgelig er meget opmærksomme på, om der er tale om en ny tendens.

Projekt Antifa følger naturligvis udviklingen. Artiklens sene publicering skyldes sommerferie i redaktionen.