11. maj 2012

Walk out of the camps - nu på søndag

I dag er der kun to dage til den største asylpolitiske markering i Danmark siden Kirkeasyl. Både i Trampolinhuset på Nørrebro og rundt omkring i asyllejrene har aktivister travlt i disse dage. De har travlt med at forberede Out of the Camps på søndag.

Manifestationerne sker for at presse de danske politikere til at ændre den absurde og umenneskelige danske asylpolitik. Initiativet er blevet til i samarbejde mellem mennesker både i og udenfor asyllejrene. Dette er vigtigt fordi det i sig selv bryder med de danske politikeres ønske om at holde asylansøgere gemt væk fra samfundet, gemt væk offentligheden - gemt væk fra der hvor livet leves.

Vandringen (9—14) Kongelunden til Rådhuspladsen.

Dagen starter kl 09:00 ved Kongelunden på Amager hvorfra en gåtur mod Rådhuspladsen starter. Det bliver en dag i flere dele og man kan stige på hvor man kan. Mødet (14—16) Rådhuspladsen.

Kl 14:00 starter et kæmpe møde på Rådhuspladsen. På det tidspunkt vil både alle dem der sammen er gået fra Kongelunden, alle dem der må være stødt til på vejen og de mange folk der kommer i busser fra andre lejre rundt omkring .være nået til Rådhuspladsen.

Mødet på Rådhuspladsen varer til kl 16:00.

Derefter

Rundt om Søen (17—18) Peblinge Sø.

Den sidste del af dagen bliver en manifestation rundt om Peblinge Sø. Der vil de mange deltagerer forme en stor kæde af mennesker omkring søen, for kollektivt at manifestere solidaritet og endnu engang gøre opmærksom på nødvendigheden af et mere retfærdigt og humant asylsystem.

"Vi ønsker alle at skabe en fremtid sammen. Ingen af os ønsker at stå alene – hverken i isolerede lejre eller i en nation af isolation. Vi kræver, som et minimum, at efter seks måneder har ethvert menneske, der søger asyl i Danmark, retten til at leve og arbejde udenfor lejrene." citat fra Out of the Camps´ manifest. læs hele manifestet her.

Mobilisér folk omkring dig og spred ordet: Nej til isolerede lejre! Nej til en nation af isolation!

Mobiliseringsvideo

Out of the camps

Out of the camps på facebook

Trampolinhuset