2. juli 2012

Vederfølner-formand deltog i angreb på antiracister

Vederfølner-formanden Lars Grønbæk Larsen, der flere gange offentligt har taget afstand fra vold, var blandt de fascister, der lørdag angreb en antiracistisk blokade i Odense.

Lars Grønbæk Larsen i blå jakke på retræte efter det mislykkede angreb.

"Det er helt uacceptabelt, at man overfalder politiske modstandere." Sådan lød det fra Vederfølners formand, Lars Grønbæk Larsen, efter at en gruppe Vederfølner-medlemmer i 2009 havde overfaldet en gruppe venstrefløjsaktivister i Århus.

Lørdag den 30. juni 2012 deltog Lars Grønbæk Larsen dog selv i et angrebsforsøg på en antifascistiske blokade i Odense. Ifølge Fyns Politi var det netop gruppen af Vederfølner- og DDL-medlemmer, der var de aggressive: "Vi kunne se, at en gruppe fra højrefløjen forsøgte at nå frem til en gruppe fra venstrefløjen på Odense Banegård Center, sagde vagtchefen hos Fyns Politi, Kim Munksgaard, lørdag til Fyens Stiftstidende.

Angrebet har fået Danskernes Parti til at tage afstand fra den angribende gruppe. Dette til trods for, at Daniel Carlsen og flere andre medlemmer af Danskernes Parti så sent som i sidste uge deltog i netop Vederfølners sommerfest.

Lars Grønbæk Larsen føres ud i politiets transportvogn efter at være blevet anholdt.