10. april 2012

TV STOP-arkiv på nettet

Den legendariske undergrunds-tvkanal TV STOP er gået online. Selvom kanalen for længst er lukket, har folkene bag digitaliseret en række af de bedste klip.

Nu kan man se eller gense en masse udsendelser og klip fra TV STOP. Nogle af folkene, der i sin tid stod bag TV STOP, har arbejdet med at digitalisere dele af de omkring 2500 bånd fra stationens levetid. Nu kan man se udvalgte dele af arkivet på tvstop.dk

TV STOP sendte første gang i april 1990 og fortsatte indtil 2005, hvor de overdrog sendetilladelsen til TV-TV. Tv-stationen tog sit udgangspunkt blandt folk omkring BZ-bevægelsen, Christiania og Ugeavisen København. De var kendt for deres stærke satire, men frem for alt også deres politiske stillingtagen til det materiale der blev rapporteret om.

Antifascistisk tv

TV STOP producerede også tv om den antifascistiske kamp, både gadereportager fra demonstrationer og længere dokumentarfilm. Allerede nu kan man finde en del interessante klip på deres hjemmeside, der handler om alt fra naziborgen i Nørresundby til antifascistiske demonstrationer i Sverige.

Herunder har vi samlet nogle klip, med en antifascistisk vinkel.

Nazisterne i Nørresundby

Anti-nazi sangaften i Greve

Pia Kjærsgaard på Nørrebro

Støttedemonstration for Mumia Abu-Jamal

Nazifest i Torup

Nazidemo i Malmø 30. November 1994

Der kommer løbende flere klip op på TV STOPS hjemmeside, i takt med at de får digitaliseret deres arkiv. Så hold øje med tvstop.dk