3. februar 2010

Tre dage til Århus-demonstration

Tre dage før demo’en lørdag i Århus stopper vi op, trækker vejret, og gør status på situationen. Gør dig klar til en fed dag i det jyske!

Rådhuspladsen i Århus.

De sidste detaljer falder så småt på plads. Århusianerne har siden nytår har knoklet med løbeseddelsuddelinger hver lørdag, bannermaling, plakatophængning, støttefest for russiske antifascister, klistermærkeopsætning og meget mere.

Samtidig er der fra resten af landets side blevet arbejdet hårdt med at mobilisere til demonstrationen, og der er fællesafgange fra flere landsdele.

En af dem er AFAs mobilisering fra København, der tegner til at blive den største i mange år. Blot de seneste fem dage har 60 personer meldt sig til, og det har været nødvendigt at bestille ekstra busser.

- Vi har enkelte ledige pladser, så hvis man vil med skal man ringe hurtigst muligt, siger Anders Lind, talsmand for AFA. AFAs nummer er 21 84 34 32.

Støttefest for russerne

I lørdags arrangerede gruppen Konfront en støttefest i Århus for russiske antifascister som følge af de mange mord på antifascister der udføres af nynazister. Dagen inden havde et par White Pride-folk truet en ung antifascist, og meddelt at de ville angribe støttefesten.

Det lovede angreb udeblev dog, og de 200 antifascister gav den gas til gavn og glæde for de russiske kammerater.

Nazi-mobilisering på lørdag

I går kunne Researchkollektivet Redox så fortælle, at både White Pride og Danmarks Nationale Front (DNF) mobiliserer deres medlemmer til at samles i Århus på lørdag. Sidst de gjorde det, til Antiracistisk Netværks demonstration i Århus i oktober 2008, samlede de to gruppe til sammen 30 højreekstremister, der dog brugte mere tid på hyggesnak med politiet end at agere mod de 800 antiracister.

Læs Redox’ artikel.

Demonstrationen i Århus starter kl. 14.00 lørdag den 6. februar på Rådhuspladsen i Århus.