19. januar 2011

Total forvirring om HBT-moddemonstrationer

Hizb-Ut-Tahrirs møde på Den Sorte Firkant har givet anledning til flere moddemonstrationer - og et absolut kaos af informationer.

Hizb-Ut-Tahrir er en islamistisk organisation, der kæmper for et kalifat. Deres politiske holdninger rummer blandt andet en stærk modstand mod alle andre religioner end islam, et dybt sexistisk kvindesyn og en afvisning af homoseksualitet. Organisationens talsmand er tidligere dømt for at opfordre til drab på jøder.

Projekt Antifa inviterede på Facebook igår alle vores venner til den anti-racistiske moddemonstration som blandt andet har taler fra Frit Iran, Socialdemokratiet og SF, fordi demonstrationens grundlag efter vores opfattelse gjorde, at man ikke ville komme til at stå side om side med diverse personager fra den højrerabiate sump. Det er da også primært venstreorienterede der er tilmeldt denne event, selvom to-tre højrefløjsfolk har meldt deres ankomst.

Se den antiracistiske demonstrations Facebook-event

Samtidig arrangeres der en væsentligt mere højreorienteret (de vil formentligt selv kalde det upolitisk) demonstration imod Hizb-Ut-Tahrir.

Det er to privatpersoner der arrangerer denne demonstration. Den ene er på Facebook medlem af grupper som "Stoppa Islameringen av Malmö - Sverige", "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!", "Nej til moskeer i Danmark!", "Trykkefrihedsselskabet" og "Grænsepoliti tilbage i DK."

Til demonstrationen er der blandt andet tilmeldt personer fra Fremskridtspartiet og Danish Defence League, ligesom nattelivs-direktøren Mads Christian Friis har meldt sin ankomst.

I demonstrationsopråbet opfordres der til at medbringe Dannebrog og "Støt vores soldater"-sløjfer.

Se demonstrationens Facebook-event

Begge demonstrationer er indkaldt klokken 16.30 foran Den Sorte Diamant. Der er altså en vis risiko for, at de to demonstrationer vil smelte sammen, og man risikerer at stå side om side med diverse højrenationale personer, hvis ikke arrangørerne af den antiracistiske manifestation formår at klargøre skellet mellem de to demonstrationer.