21. september 2009

Til modstand mod nazisme i Neumünster

På lørdag samles hundredevis af nazister i Neumünster, for at fejre tretten års jubilæum for naziklubben ’Club 88’. Samme dag trommer antifascister sammen til modstand, mod nazisternes fremstød i den nordtyske by.

Club 88 ved en tidligere lejlighed.

Lokale antifascister forventer mellem 5-700 nazier i byen, lørdag d. 26. september, i forbindelse med naziværtshuset Club 88’s fødselsdag.

Antifascister fra Danmark tager afsted på dagen, for at støtte op om de tyske kammeraters modstand mod det nazistiske arrangement, samt den stigende nazivold i Neumünster.

Club 88

Club 88, der lørdag fylder tretten år, er muligvis den nordtyske nazibevægelses vigtigste tilholdssted. Stedet er et værtshus drevet af nazister og gæsterne er ligeledes udelukkende højreekstremister. Også danske nazister gæster ofte Club 88.

Club 88 er ikke kun et centrum for interne festligheder i nazibevægelsen. Det er også udgangspunkt for mange af de voldelige angreb, som indvandrere og antiracister udsættes for i Neumünster. Og disse angreb er tiltagende.

Fascistisk fodfæste i Neumünster

Antifascister beretter om en vis fremgang for nazibevægelsen i Neumünster, hvilket straks viser sig på gaden, sådan som det oftest er tilfældet, når fascisterne vinder fodfæste et sted. Det er blevet sikkert for nazisterne at vise sig i byen, og de færdes hjemmevant blandt apolitiske ungdomsmiljøer, der med tiden har accepteret nazisternes tilstedeværelse og holdninger.

Samtidig har nazisterne fundet kræfter til at organisere angreb imod enkeltpersoner i Neumünsters antiracistiske bevægelse, ud over det stigende antal spontane konfrontationer på gaden.

I 2009 har nazisterne bl.a. overfaldet fire dyreretsaktivister og smadret en bil, tilhørende en taler ved en antiracistisk demonstration. Ved en anden lejlighed angreb de et privat hjem med brosten, i troen at der boede en kendt antiracist, men de tog fejl og sårede en udenforstående person.

Fascister stiller op til valg

27. september er valg til Forbundsdagen (svarende til Folketinget), samt delstatsparlamenterne i Tyskland. Fascisterne stiller op til valget med en lokal liste i Neumünster.

For de lokale antifascister er der en vigtig opgave i at fortælle vælgerne sandheden om, hvad nazisterne står for. Den nationalsocialistiske æra er stadig et blødende sår i langt de fleste tyskeres bevidsthed.

Demonstration imod naziklubben

Der er indkaldt bredt til en folkelig, antifascistisk demonstration, imod Club 88’s fødselsdagsfest, som vil tiltrække hundredevis af fascister.

Planen er dels at gøre borgerne i Neumünster opmærksomme på byens naziproblem, og dels at lægge pres på nazisternes arrangement. Senere på aftenen bliver der en stor koncert imod racisme.

Blandt demoens anbefalere finder man både tyske AFA-grupper, fagforeninger, venstrefløjspartier, jødiske foreninger m.fl.

Tag med AFA til Tyskland!

Antifascistisk Aktion arrangerer en bustur til Neumünster, for at gøre modstand mod Club 88 og vise solidaritet med de tyske kammerater. De behøver den.

Update: Bussen kører fra København lørdag morgen, og koster 100,- kroner per person. Tilmelding på 21 84 34 32 eller afa@antifa.dk (skriv fuldt navn og telefonnummer).