30. december 2012

Svensk fascistavis fratages statsstøtte

Efter anklager om fusk med antallet af abonnenter stopper de svenske myndigheder nu udbetalingen af statsstøtte til Nationaldemokraternas avis.

Nationaldemokraternas leder Marc Abrahamsson.

I 2010 fik det fascistiske parti Nationaldemokraternas avis Nationell Idag tilkendt pressestøtte. Første år betød det, at avisen fik udbetalt 1,7 mio. kroner. De penge risikerer avisen nu at miste.

Det sker efter beskyldninger om, at partiet har svindlet med antallet af abonenneter. En række tidligere støtter har nemlig tilkendegivet, at de ikke har fået lov at opsige deres abonnement, mens andre har fået tilsendt avisen selvom deres abonnement var udløbet.

En tidligere læser skriver på Facebook:

"Når først man befinder sig i registret kommer man aldrig ud af det."

Den svenske myndighed, der administrerer støtten, Presstödsnämnden, har derfor stoppet udbetalingen af støtten. I stedet skal der gennemføres en undersøgelse blandt abonnenterne for at klarlægge problemets omfang.

2012 var et turbulent år for Nationell Idag. Tidligere på året blev hovedparten af redaktionen kuppet ud af avisen af Nationaldemokraternas partileder, der ville sikre, at avisen forblev tæt knyttet til partiet. De tidligere redaktionsmedlemmer har nu startet sin egen avis.