28. august 2009

SIAD-fiasko på Slotspladsen

Blot 25 deltagere kunne SIAD samle til deres stort opslåede demonstration i København. Demonstrationen var først annonceret til Vibevej i Københavns Nordvest-kvarter, men blev tidligere på ugen flyttet af politiet, der ikke kunne garantere for racisternes sikkerhed i det gamle arbejder-kvarter.

Den lille forsamling på Christiansborg Slotsplads i eftermiddags.

Allerede et godt stykke inden klokken 17 i dag var området omkring Christiansborg præget af de mange gruppevogne der patruljerede. Da klokken var fem minutter i fem ankom SIADs enerådige formand, Anders Gravers, i selskab med en mindre gruppe SIAD-folk, og i løbet af det næste kvarter ankom i alt lige godt 25 personer til demonstrationen.

Demonstrationen var beskyttet af 6-8 af politiets mandskabsvogne plus indhold, og på ydersiden af politi-muren stod en gruppe unge antiracister og overdøvede racisternes taler. Der var ikke indkaldt til nogen moddemonstration, men sammenlagt dukkede 40-50 antiracister spontant op i området og sørgede for, at end ikke Gravers’ lille skare kunne høre talerne.

Efter en lille times tid sluttede demonstrationen. De seks nynazister fra Danmarks Nationale Front (DNF), der havde deltaget i SIADs samling, blev under massiv politibeskyttelse fragtet til Københavns Hovedbanegård, og politiet forlod først stationen efter DNF’ernes tog i sikkerhed havde forladt perronen.

Samlet set var deltagerantallet altså en smule lavere, end de 500 personer, som SIAD ifølge deres hjemmeside havde sikre tilmeldinger fra.