3. september 2013

Reception for Projekt Antifas nye bog

Projekt Antifa og det tyske magasin Antifaschistisches Info Blatt har i samarbejde udgivet en bog om højrepopulisme i Skandinavien. For at fejre den nye bog inviteres du til bogreception nu på søndag.

Kom til bogreception Vi vil gerne fejre udgivelsen af bogen sammen med jer. I er derfor alle inviteret til bogreception søndag 8. september, kl 16-19 i Folkets Hus, Stengade 30 på Nørrebro.

Bogreceptionen starter med en velkomst kl. 16.30. Herefter vil to af forfatterne, Farhiya Khalid (Artikel: "Fra blå til rød udlændingepolitik – overtagelsen af en diskriminerende sædvane") og Andreas Rasmussen (Artikel "Fascisternes døråbnere – had/kærlighedsforholdet mellem Dansk Folkeparti og den organiserede fascisme"), fortælle om deres artikler til bogen. Bagefter holder Cordelia Hess fra Stockholm oplægget "Antifeminisme og Israelsolidaritet. De nye højrepopulister i Sverige". Det sidste oplæg foregår på engelsk.

I slutningen af august udkom bogen, som behandler højrepopulismens udvikling og konsekvenserne i de skandinaviske lande. Bogen er opdelt i to dele.

Første del beskæftiger sig med højrepopulismens udvikling i Danmark, Sverige, Norge og Finland samt en højrepopulistisk tematik udvalgt af forfatterne fra hvert af de fire lande.

I anden del ses nærmere på højrepopulismens mange ligheder på tværs af landegrænser, men også nuancerne i udviklingen for landene. I modsætning til Skandinavien er højrepopulismen i Tyskland nærmest fraværende, og i denne del undersøges derfor, hvorfor udviklingen er så forskellig i Tyskland og Skandinavien.

Download bogen Selve bogen er udkommet på tysk, og teksterne er skrevet til et tysk publikum. Alligevel mener vi, at teksterne også er relevante for et dansk publikum, og vi har derfor oversat bogen til dansk og lægger den ud til gratis download her på hjemmesiden.

Bogreceptionen er selvfølgelig gratis at deltage i.

Vi glæder os til jer! Projekt Antifa