29. november 2011

Racister vil score point på voldtægtssag

Siden den brutale voldtægt af en 10-årig pige i Herning-forstaden Gullestrup har en række racistiske og fascistiske grupper forsøgt at vinde støtte i lokalbefolkningen

Siden voldtægten har både Danish Defence League og det nynazistiske Danskernes Parti været på gaden med løbesedler i Gullestrup og Herning. På lørdag er det så Stop Islamiseringen af Danmark med Anders Gravers i spidsen, der har varslet sin ankomst til Herning. De nordjyske racister vil demonstrere i det centrale Herning. Danish Defence League har meldt deres ankomst til SIAD’s demonstration.

SIAD har anmeldt en demonstration på baggrund af voldtægts-sagen i Gullestrup. Demonstrationen, der er vendt mod den muslimske befolkningsgruppe i Gullestrup, har blandt andet parolen ”administrativ udvisning ved voldtægt”, der tydeligt viser SIAD’s egentlige racistiske mål.

Det er langt fra første gang, at racistiske grupper forsøger at slå plat på tragiske volds- og voldtægtssager. Mest kendt er formentligt Salemmarchen der fandt sted fra 2000-2010 i Stockholm-forstaden Salem. Denne march blev netop til som en nazistiske reaktion på et drab på en ung nazi-skinhead.

Den racistiske demonstration har fået lokale antiracister i offensiven. SUF Herning arrangerer moddemonstration, og det har mødt bred opbakning på bl.a. Facebook, hvor der bliver inviteret til fælles togafgang fra en række jyske byer.

Den fælles antiracistiske moddemonstration starter samme tid og sted som SIAD’s, nemlig klokken 11.00 på Poulsens Plads. Arrangørerne opfordrer til at man medbringer larm for at overdøve SIAD’s taler.

Se de forskellige fællesafgange her og her