16. juni 2012

Politirazzia mod tyske nynazister

Den 14. juni gennemførte det tyske politi en ransagning hos nynazister, som står bag internetforummet Thiazi.net. Fire blev anholdt.

Nynazisterne beskriver selv forummet som det største af sin slags i den tysksprogede del af Europa, med over en million debatindlæg.

I alt har 26 nynazister i alderen 22 til 64 år været i søgelyset i den omfattende politiaktion. De mistænkes for at have lagt over 2400 sangtekster og 1400 sange op, så de kunne downloades af andre medlemmer af forummet.

I disse sangtekster bliver der opfordret til vold mod mennesker med en anden hudfarve, seksualitet eller politisk indstilling. Samtidig bliver holocaust benægtet og den nationalsocialistiske styreform i det tredje rige hyldes.

Fire personer blev anholdt og computere samt dokumenter beslaglagt. 21000 brugere og over 600 lukkede diskussionforaer gør det til et af de største og vigtigste forummer på den yderste højrefløj i Tyskland.

Thiazi.net er nu lukket, hvilket giver højrefløjen i Tyskland et kommunikationsproblem. Det skyldes, at et andet vigtigt forum, Altermedia, blev lukket efter folkene bag siden blev dømt til flere års fængsel på grund af sigtelser, a la dem der nu er rejst mod folkene bag Thiazi.net.