14. november 2011

Politiet udvider anklagerne mod nynazisten Beate Zschäpe

I tidsrummet mellem år 2000 og 2006 er 9 mennesker med en anden etnisk baggrund end tysk blevet skudt i forskellige byer i Tyskland.

En af politiets tidlige efterlysningsplakater.

I starten formodede politiet at ofrene var indblandet i en eller form for bande, narko eller prostitutionskriminalitet. Alligevel kunne der ikke blive fundet nogen som helst sammenhæng mellem ofrene. Det eneste som alle morderne havde til fælles var mordvåbenet og det at ofrene var blevet skudt på nært hold. Til trods for en 160 personer stor specialenhed har politiet indtil nu været langt fra at opklare mordene.

Nu har politiet fundet mordvåbenet hos nynazisten, Beate Zschäpe, der netop er blevet tiltalt for mordet på en politibetjent. Læs tidligere omtale.

I Zschäpes udbrændte lejlighed, som hun delte med nynazisterne Uwe Mundlos og Uwe Böhnhardt fandt politiet fire efterladte dvder hvor Mundlos og Böhnhardt tager ansvar for flere mord og bombenattentater i Tyskland. Ifølge den tyske avis "der Spiegel" erklærer de to nynazister at deres gruppe "Nationalsozialistischer Untergrund" NSU, er et netværk af politiske kammerater som følger princippet "handling frem for snak". I den 15 minutter lange film tilføjer Mundlos og Böhnhardt at der kommer flere aktioner hvis "der ikke sker grundlæggende forandringer i politik, presse og ytringsfrihed”, skriver "der Spiegel".

Gruppen tager også ansvar for et bombeattentat med en sømbombe i 2004 i Köln, i en gade med hovedsagligt beboere med anden etnisk baggrund end tysk.

Som det er ser ud nu, tog nazisterne også billeder af deres ofrer efter de blev skudt. Der findes billeder af ofrene på dvden som politiet vurderer som autentisk.

Indtil videre går politiet ud fra at det nynazistiske terrornetværk må være større end de indtil videre tre kendte medlemmer, da det er urealistisk at sager i sådan et omfang kun er organiseret og udført af tre personer. Dette førte til at politiet har anholdt en yderligere person, den 37-årige Holger G, som mistænkes for at medvirke i NSU.