14. marts 2012

Omfattende razziaer mod tyske nynazister

Tysk politi slog i går tirsdag til mod en række militante nynazister i delstaten Rheinland Pfalz. 24 er varetægtsfængslet.

Igår, den 13. marts, gennemførte det tyske politi en omfattende razzia imod det tyske nynazistiske netværk "Aktionsbüro Mittelrhein".

Hovedfokus under politiaktionen var det såkaldte "braune Haus", Det brune hus, i delstaten Rheinland Pfalz. "Braune Haus" er et husprojekt og politiet mistænker medlemmer af "Aktionsbüro Mittelrhein" for at have ageret med huset som base.

Nynazisterne blev sigtet for at have dannet en kriminel organisation og at have begået en række voldshandlinger imod politiske modstander.

I alt blev 33 personer sigtet. De kommer fra fire delstater; Rheinland Pfalz, Baden Württemberg, Hessen og Nordrhein Westfalen. 24 af disse personer blev varetægtsfængslet. Aktionsbüro Mittelrhein spiller en væsentlig rolle i det nynazistiske miljø i Rheinland Pfalz og de tilstødende delstater.

Lokale antifascister, som regner Aktionsbüro Mittelrhein for den politiske kerne i området, påpeger at politiaktionen vil lamme nynazisternes handlingsfrihed i en periode, men at strukturerne i sig selv fortsætter med at eksistere.