14. august 2014

Omfattende mobiliseringer mod naziturné

Når nazisterne fra Svenskarnas Parti i næste weekend drager ud på en landsdækkende turné, bliver de mødt af protester i en lang række byer.

På næste lørdag starter Svenskarnas Parti (SvP) - Sveriges største nynazistiske organisation - en turné, hvor de på en uge vil gennemføre torvemøder i tyve svenske byer, fra Ystad i syd til Gävle i nord. De afslutter rundturen med en planlagt demonstration i Stockholm.

I langt de fleste af byerne har lokale antiracister organiseret protester, og flere af dem ser ud til at blive rigtigt store. Især i Malmö, hvor medlemmer af Svenskarnas Parti i marts stod bag et meget omtalt drabsforsøg på fire aktivister, er mobiliseringen i fuld gang. Det forventes at flere tusinde antifascister vil hjælpe til med, at stoppe nazisternes torvemøde.

I Stockholm har Svenskarnas Parti lagt op til at gennemføre en demonstration igennem den centrale del af byen. De samles på Gustav Adolfs torg hvorfra de vil gå en endnu ukendt rute igennem byen. Netværket Linje 17 mot rasism står bag en moddemonstration, der i skrivende stund - mere end to uger før nazisternes march - allerede har 4.000 attending på Facebook.

Antifascistisk Aktion arrangerer fællesafgang til demonstrationerne i Skåne den 23. august. Det kan du læse mere om her.

Antifascistisk Aktion arrangerer også bustur til protesterne mod SvP’s demonstration i Stockholm den 30. Det kan du læse mere om her.

23. august: Malmö - Ystad, Malmö, Helsingborg (Ung Vänster) - Helsingborg

24. august: Göteborg Halmstad

25. august: Karlstad

26. august: Norrköping

27. august: Växjö Jönköping

29. august: Gävle

30. august: Stockholm

Læs mere om Svenskarnas Parti hos Redox