15. marts 2013

Nynazistisk „Skolegårds-cd“ forbudt i Tyskland

Det højreradikale parti NPD har produceret en cd til skoleelever, i 40.000 eksemplarer. I sidste uge blev det forbudt at omdele cd’en til unge under 18 år, og at reklamere offentligt for cd’en. Seks ud af de 15 sange på albummet indeholder racistiske paroler eller opfordringer til vold, og er derfor ikke lovlige i Tyskland.

Cd’en nåede kun at blive omdelt i et par dage før forbuddet blev fremført. Derfor ligger NPD nu inde med op mod 40.000 ulovlige eksemplarer af albummet, som de har produceret under titlen ”Die Zukunft im Blick” (Fremtiden for øje, red.).

NPD har tydeligvis ikke gjort de store anstrengelser for, at producere en cd der ikke indeholder sange, der er forbudt i Tyskland. For eksempel blev en af sangene på albummet allerede forbudt i 1994. Sangen er i sin tid produceret af NPD’s ungdomsorganisation ”Junge Nationaldemokraten” (Unge Nationaldemokrater, red.), og er en ny version af en sang fra nazi-sangskriveren Frank Rennickes første album ”Protestnoten für Deutschland” (Protestnoder for Tyskland, red.).

Med Skolegårds-cd’en som NPD selv kalder albummet, forsøger de at promovere sig som et moderne og åbent parti. Foruden klassisk nazi-rock indeholder albummet også musik fra flere højreradikale hiphop-grupper. Idéen med at producere cd’er til skoleelever er ikke ny for NPD, der i flere år har udgivet en ”Skolegårds-cd”. Oftest er cd’en blevet forbudt kort tid efter udgivelsen.