12. maj 2011

Nederlag til BNP i lokalvalg

Lokalvalgene i England den 5. maj blev et svigende nederlag til British National Party (BNP).

BNP-lederen Nick Griffin.

British Nationalist Party mistede alle sine lokaludvalgposter på nær to, og blev fjernet fra det politiske landkort i deres tidligere højborg, Stoke-on-Trent, hvor de mistede alle deres fem councilers.

Hos de to antifascistiske organisationer United Against Fascism UAF og Love Music Hate Racism, som har været særdeles aktive i mobiliseringen mod BNP, ser man også resultat som en ubetinget sejr. Med blokader mod BNP, uddeling af ti-tusindvis af foldere om BNP, og koncerter og andre store arrangementer i mange af de byer hvor BNP tidligere har haft en hvis vælgertække, lykkedes det at stoppe mobiliseringen omkring BNP’s nationalistiske, anti-muslimske og racistiske budskaber.

På deres hjemmeside skriver UAF dog også, at det er vigtigt ikke at tro at problemerne nu er fuldkommen ovre. En del af BNP’s valgnederlag skyldes nemlig også partiets interne rod og splittelse, og man må forvente at nogen af partiets medlemmer og vælgere nu søger mod f.eks de mere voldelige English Defence League (EDL).

UAF opfordrer derfor alle antifascister til at tage de gode erfaringer fra kampagnen mod BNP med sig og støtte op i kampen mod BNP såvel som EDL hvor de end viser sig.

Mere læsning:

- The Guardian

- UAF