8. august 2011

Nazivold i Århus fredag - manifestation onsdag

Fredag aften var en gruppe højreekstremister i Århus igen igen involveret i et overfald på venstreorienterede i Mølleparken.

I en pressemeddelelse skriver ARN Århus således:

I går fredag aften sidder en gruppe venner og hygger sig i Mølleparken. Pludselig omkring kl. 21 dukker en flok på mellem 10-12 personer op.

Gruppen begynder at komme med trusler, kaste med gruppens egendele, og en pige bliver sparket og skubbet. De får ringet til politiet, der ankommer til Mølleparken få minutter efter.

Et kendt medlem af White Pride, Johny Conrad Petersen, der også er aktiv i foreningen Vederfølner, var hovedmand i overfaldet, og kom med flere trusler og skub. Da betjentene ankom, begyndte Conrad at anklage de overfaldne for at have slået ham i baghovedet med en flaske, men da der ikke var nogle flasker ved gerningsstedet, spor af glasskår eller slag i hans baghoved – og politiet faktisk på afstand havde set næsten hele forløbet, bad de ham droppe de falske anklager.

Herefter blev overfaldsmændene registreret. En af overfaldsmændene blev genkendt som en person, der tidligere samme dag var blevet politianmeldt for chikane mod og forfølgelse af medlemmer fra Enhedslisten.

Politiet havde samtidig opdaget, at et par af White Pride-medlemmerne havde smidt et par poser i skraldespanden, som dog også blev fisket op, og viste sig at være kokain.

Betjentene mente at det ville være risikabelt, hvis de overfaldne selv skulle forlade stedet, og blev derfor på området indtil alle gerningsmændene var forsvundet, og sikrede sig, at de overfaldne kom sikkert væk fra parken.

Pigen slap med forskrækkelsen samt knubs og blå mærker.

Derfor indkalder Antiracistisk Netværk til manifestation onsdag aften fra 18.00 til 19.00 i Mølleparken i det centrale Århus.

Se Facebook-event