26. februar 2012

Nazister overfalder venstrefløjsaktivister ved højlys dag

I går blev Århus igen ramt af nazistisk vold. To aktivister på vej til anti-ACTA-demonstration på Rådhuspladsen blev overfaldet af en gruppe nynazister.

Det var denne unge nazist, der i går blev anholdt for vold mod to anti-ACTA-demonstranter. På grund af hans unge alder har vi valgt ikke at nævne hans navn. Billedet er taget ved angrebet på ARN-manifestationen i Mølleparken i sommers.

De to venstrefløjsaktivister var på vej til den store demonstration mod ACTA-aftalen, da de ud for blev passet op af fire personer fra Århus’ nynazistiske miljø. Ihvertfald den ene af gerningsmændene deltog blandt andet i angrebet på Antiracistisk Netværks (ARN) manifestation i Mølleparken i sommers.

Den ene af venstrefløjsaktivisterne blev slået flere gange, spyttet på og kaldt ’røde svin’.

Kort tid efter ankom politiet til stedet, hvorefter gerningsmanden blev udpeget og anholdt, sigtet for vold.

Antiracistisk Netværk i Århus plejer normalt at afholde manifestationer hver gang nazister har begået overfald. Denne gang bliver der dog ikke indkaldt til en særskilt manifestation, da ARN allerede har indkaldt til en demonstration på lørdag i forbindelse med at en række nynazistiske organisationer har debatmøde på Hovedbiblioteket i Århus.

Se Facebookevent for demonstrationen