11. april 2012

Nazimarch den 1. maj i Neumünster

1. maj er der som sædvanligt nazimarcher i en række tyske byer - blandt nordtyske Neumünster.

Marchens motto er "Vi arbejder, Brüssel får pengene. Ud af Euroen!" og er organiseret af det nazistiske parti Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). Udover nazisterne prøver at udnytte den 1.maj i deres interesse, bliver marchen desuden højdepunktet i NPDs valgkamp. I delstaten Schleswig-Holstein er der valg den 6. maj. Med euroen som emne prøver NPD at konstruere et bindeled mellem 1. maj og valget.

Neumünster har været en højborg af nynazistiske aktiviteter i mange år. Her findes Club88 som har været omdrejningspunktet for det nazistiske miljø i lang tid, men også pubben "Titanic" er blevet til et legalt samlingssted for højreorienterede og nynazister.

Alligevel vil marchen formentlig ikke tiltrække usædvanlig mange nynazister. Det skyldes på den ene side at deres parole tager udgangspunkt i en lokal kampagne, på den anden side at der vil være yderligere syv nazimarcher i det øvrige Tyskland den 1. maj. Også i det østlige Nordtyskland bliver der varslet marcher. I Neubrandenburg er det f.eks. også NPD som mobiliserer.

Antifascister fra Neumünster, Schleswig-Holstein og Hamborg har meldt ud at de vil prøve at blokere og stoppe den nynazistiske march. Der er ikke kommet tidspunkter og steder endnu, men vi følger naturligvis sagen.

Mere information

Nazimarcher i Tyskland 1. maj:

- Bonn (Freie Kameradschaften)

- Neubrandenburg (NPD)

- Wittstock (Freie Kameradschaften)

- Hof (Freie Kameradschaften)

- Weimar (ukendt arrangør)

- Bautzen (NPD)

- Mannheim (NPD)