5. december 2010

Nazi-fest i Stockholm angrebet

Lørdag aften blev en julefrokost for medlemmer af Nordisk Ungdom og Fria Nationalister Stockholm, to af de organisationer der står bag Salem-marchen, angrebet af antifascister.

Nordisk Ungdom ved den nazistiske 1. maj-demonstration i Helsingborg i år.

Nazisterne havde lejet en spejderhytte i Stockholm-forstaden Spånga, hvor de præcis en uge inden Salem-marchen var samlet til julefrokost.

Ud på aftenen blev ruderne til hytten dog knust. Herefter blev der kastet en tåregasgranat ind af de knuste vinduer sammen med en røgbombe. Inden da havde flere af nazisternes biler udenfor hytten fået skåret sine dæk op.

Pt. er ingen er anholdt for aktionen. Ifølge Svenska Dagbladet takserer politiet angrebet som forsøg på brandstiftelse, vold og hærværk.

Fria Nationalister samarbejder i Danmark med Danmarks Nationale Front, der kan ses som en art arv-tager fra Dansk Front. Netværket driver desuden en af Sveriges vigtigste nazi-sites; Info14.

Nordisk Ungdom er en udbrydergruppe af Nationaldemokraterna, der brød ud efter en konflikt med partiets leder Marc Abramsson. De har det seneste år haft held til at vokse og konsolidere sig på den svenske nazi-scene.