27. juli 2011

Michael Ellegaard smidt ud af skytteforening

Det højreekstreme parti Frit Danmarks formand, Michael Ellegaard, er blevet smidt ud af Dalum Skytteforening i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende onsdag den 27. juli.

Eksklusionen sker på baggrund af en artikel bragt i avisen tirsdag den 26. juli, hvor Michael Ellegaard forklarer, at han på trods af massakren i Norge ikke vil indstille skydetræningen for Frit Danmarks medlemmer. Om skydetræningen forklarer Michael Ellegaard at han ”lærer folk at kunne forsvare sig i hjemmet mod hjemmerøvere og muhammedanere. Der er tale om fuldt lovligt nødværge.”

Efter at have set artiklen valgte Dalum Skytteforening at melde Michael Ellegaard ud. ”Vi kan slet ikke acceptere sådanne holdninger. Han hører ikke til hos os. Vi har sendt ham en udmeldelse”, udtaler formand Finn E. Jørgensen til Fyens Stiftstidende.

Skytteforeningen fortæller til avisen, at man ikke tidligere var klar over, hvilke holdninger Michael Ellegaard stod for.

Skydetræningen foregår i Michael Ellegaards baghave, hvor han bruger sin viden og erfaring fra sin personlige træning hos Dalum skytteforening. Frit Danmarks interesse for skydevåben har tidligere været i mediernes søgelys, senest i marts i år, hvor TV2 Fyn bragte et indslag. Michael Ellegaard selv praler over for Fyens Stiftstidende af, at hans kraftige luftgeværer skyder med samme kraft som politiets maskinpistoler.

Den genfundne interesse for Frit Danmarks træning sker efter massakren i Norge, hvor den 32-årige højreekstreme nordmand Anders Behring Breivik dræbte 68 deltagere på organisationen AUF’s sommerlejr med halvautomatiske våben, og otte i Norges regeringskvarter med en gødningsbaseret bilbombe.

Du kan læse Projekt Antifas dækning af terrorangrebet her og her.