8. januar 2012

Marcherede tysk terrorcelle i Kolding?

Ifølge flere medier marcherede den tyske naziterrorgruppe NSU i Danmark tilbage i 2005.

Foto: Hessmarchen i Kolding udgjordes hovedsagligt af tyske nynazister.

Den nynazistiske terrorcelle Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), som over en årrække har myrdet i hvert fald ni indvandrere og en tysk politibetjent, menes ifølge flere medier at have haft forbindelser til Danmark.

I den seneste tid har forskellige danske og tyske medier været ude med historien om, at det tyske politi og efterretningsvæsen mener at Uwe Böhnhardt, Beate Zschäpe og Uwe Mundlos, som var medlemmer af den nynazistiske terrorcelle har haft forbindelse til Danmark og deltog i Rudolf Hess-marchen i Kolding den 20. august 2005.

I august 2005 havde de tre terrorister allerede levet i skjul for myndighederne i Tyskland i syv år, og de havde formentlig dræbt syv mennesker og begået to attentater med sprængstoffer.

Formodningen om at de tre, sammen knap 100 andre nazister, deltog i demonstrationen i Kolding bygger på at det tyske politi på en af NSU´s harddiske angiveligt har fundet video-klip der viser de tre terrorister i Danmark.

Harddisken fandt og konfiskerede politiet i terroristernes hemmelige lejlighed i den østtyske by Zwickau.

Det tyske efterretningsvæsen og politi er blevet kritiseret og bliver stadigvæk kritiseret heftigt for hvordan de kunne overse den nynazistiske terrorcelle i så mange år.