7. november 2011

Krystalnatsmarkeringer 2011 i Århus, Svendborg, København

På onsdag den 9. november markeres årsdagen for Krystalnatten i 1938 vanen tro i både København, Svendborg og Århus.

I Århus arrangerer Antiracistisk Netværk Århus en manifestation på Rådhuspladsen kl. 17:00 under parolen "Aldrig mere et Utøya". De skriver bl.a. i deres indkaldelse, at "... den forfærdelige terrormassakre i Norge den 22. juli, som blev begået af den højreekstremistiske Anders Breivik, viser at faren for højreekstremisme stadig er aktuel."

I Svendborg afholdes der også igen i år en manifestation, arrangeret af Antiracistisk Netværk Svendborg. Kunstneren Jens Galschiøt taler og arrangementet finder sted på Lille Torv (ved Møllergade) kl. 17.00.

I København markeres 73 års-dagen for den nazistiske terror mod jøder i Tyskland og Østrig på Krystalnatten, med en fakkelmanifestation på Nytorv ved Strøget, ligeledes kl 17:00.

Ved arrangementet i København vil der være taler ved den norske ambassadør Jørg Willy Bronebakk, forfatter Carsten Jensen, Krystalnatsvidne Hans Goldstein og Fathi el Abed fra Statborgerskabsforeningen. Arrangementet ledes af formand for Byggefagenes Samvirke, Anders Olesen og der vil være musikalsk opbakning fra bandet Klezmofobia.

Kampen fortsætter – Aldrig mere en Krystalnat!

Mere info: København Århus Svendborg