2. november 2009

Hektisk efterår i vente

Kommunalvalg, retssager og nazistiske demonstrationer. Efteråret er fyldt med aktiviteter, og Projekt Antifa bringer her en oversigt.

Efteråret bliver ikke så roligt som det ser ud..

9. november er det den årlige Krystalnats-demonstration der sparker gang i efterårets aktiviteter. Krystalnats-initiativet kan besøges på krystalnat.dk.

17. november er der kommunalvalg. På Fyn stiller Frit Danmark op, med blandt andet voldstossen Michael Ellegaard og Vederfølner-formanden Lars Grønbæk Larsen i spidsen. Antifascister fra forskellige fynske grupper kører under parolen "Stop Frit Danmark" kampagne mod den racistiske lokalliste. I Greve stiller Jonni Hansen op og håber på at overgå den massive succes fra 2005 hvor DNSB fik hele 73(!) stemmer.

30. november er en traditionsrig demonstrationsdag i Sverige, hvor nazister i starthalvfemserne marcherede til ære for den svenske konge Karl XII. Efter en længere periode uden marcher forsøgte nazisterne sidste år at marchere i Lund. Cirka 1000 antifascister fik gjort dagen til en massiv fiasko for de 70-80 nazister, heriblandt små ti danskere. Både politiet og fascisterne var trængt i defensiven, så der er lagt i kakkelovnen til massiv modstand hvis nazisterne i år vil gentage marchen i Lund.

1. december har Konservative Studerende opreklameret et debatmøde med Vederfølner i Odense. Sidst unge borgerlige ville debattere med højreekstremister var tilbage i februar i Århus, hvor VU bød Jonni Hansen med venner på kaffe og kage. Det debatmøde blev afholdt mens en antinazistisk sangaften blev gennemført udenfor.

12. december er den årlige Salem-march. Den behøver ikke nærmere introduktion. I år står den svenske nazi-scene ekstremt splittet, og det forventes at deltagertallet igen igen igen vil falde. Dog har Info14 med venner strategisk klogt valgt at lægge det oveni klimatopmødet, hvor mange venstrefløjsaktivister opholder sig i København.

14. december skal manden-vi-elsker-at-hade, Jonni Hansen, i retten i Roskilde, tiltalt for overtrædelse af racismeparagraffen.

Alt i alt er der rigeligt at se frem til de kommende måneder, så det er bare med at sætte X’er i kalenderen.