25. juni 2011

Front National ser Danmark som forbillede

De rabiate nationalister fra Front National, et parti hvis tidligere formand støttede Hitler-Tyskland, går nu i en offensiv støtte til Dansk Folkeparti.

Front Nationals leder, Marine Le Pen, støtter Dansk Folkepartis grænsepolitik.

En ny plakat fra det franske højreorienterede parti Front National har fået følgende budskab: ”Danmark kontrollerer sine grænser. Hvorfor gør vi ikke?”

Plakaten, der er en del af en større kampagne fra det højreekstreme parti, opfordrer til at indføre grænsekontrol som i Danmark. Medlemmer af partiet er blevet opfordret til at sprede plakaten over hele Frankrig.

Marine Le Pen, leder af Front National, står stærkt i mange meningsmålinger. En række målinger har desuden vist, at Le Pen nyder større popularitet end nuværende præsident Nicolas Sarkozy.

Det er ikke første gang europæiske højreekstremister har omtalt den danske grænsekontrol. I en artikel på Politiken.dk udtaler indvandringsordfører for Geert Wilders’ hollandske Frihedsparti (PVV), Sietse Fritsma at de ”...er meget enige med Dansk Folkeparti i, at grænsekontrollen skal styrkes. Derfor er den danske aftale godt nyt: Jo mere, der skubbes på, jo bedre.” Karl-Heinz Grünsteidl, der sidder i den østrigske nationalforsamling for Frihedspartiet (FPÖ), har også udtalt sin støtte til den danske grænsekontrol.

Grænsekontrollen er nu så tæt på at være en realitet, at Vejdirektoratet den 5. maj sendte opførelsen af grænsekontrol på motorvejen ved Frøslev i udbud.

Læs mere om sagen hos Politiken her og her.