15. juli 2011

Foredrag: Musik er nøglen til de tyske nynazisters succes

Projekt Antifa har fået unik mulighed for at præsentere en af Tysklands mest vidende mennesker indenfor nazi-rock. Vi glæder os til en lærerig aften for både nye og gamle antifascister.

En af de centrale årsager til den nynazistiske bevægelses succes i Tyskland er white power-musikken. Musik formidler højreekstreme budskaber til unge mennesker meget mere effektivt end bøger og partiprogrammer. Udviklingen af en nynazistiske ungdomskultur efter murens fald har gjort det ekstreme højre i Tyskland stærke nok til gennemføre marcher, koncerter og voldelige angreb på alle der ikke passer ind i deres verdensbillede.

I 2010 eksisterede der mere end 230 tyske white power-bands. De udgav omkring 100 professionelt producerede cd’er og spillede mere end 150 koncerter. Den udvikling giver mange penge til bevægelsen, og de politiske partier, som f.eks. NPD, bruger white power-musik til at komme i kontakt med unge.

Jan Raabe, der er medforfatter på bogen RechtsRock, fortæller om udviklingen og betydningen af white power-musik i Tyskland.

Torsdag den 25. august klokken 20.00 i Ungdomshuset på Dortheavej 61, 2400 København NV. Der er folkekøkken fra klokken 19.00. Gratis entré. Foredraget er på engelsk.

Facebook-event