10. august 2010

AntifaShoppen.dk i luften!

På 1-års dagen for ProjektAntifa.dk’s lancering udvides familien. Det sker efter længere tids forberedelser med en netbutik, der skal supplere antifascister landet over med materialer og merchandise. Og navnet? Det er AntifaShoppen.dk.

Shoppen hører under ProjektAntifa.dk, men drives af en seperat shopgruppe. De første varer er finansieret af en større donation fra Antifascistisk Aktion (AFA), men det er meningen at shoppen fra start af skal være selvfinansierende.

Hvad går overskuddet i antifashoppen.dk til?

- Vi har ingen planer om at generere profit der kan trækkes ud af shoppen. Alt eventuelt overskud skal bruges på at holde priserne så langt nede som muligt, og på investeringer i nye produkter, fortæller Jannick fra shopgruppen.

Hvad er baggrunden for at lancere shoppen?

- Som antifascist, især i provinsen, kan det være svært at få fat i f.eks. plakater og klistermærker man kan bruge i sit lokalområde, og det er derfor et af vores fokusområder. Vi synes det er strategisk vigtigt at landets gader og stræder er præget af antifascistisk propaganda, og at alle nemt og hurtigt kan overklistre racistiske klistermærker. Derfor har vi til at starte med fået trykt 60.000 klistermærker, som vi sælger billigere end produktionsprisen - og så giver vi ovenikøbet portoen.

Men nu er der altså tre AFA-relaterede klistermærker ud af de første fem I sælger - er det ikke lidt snævert?

- Jo, det er det. Vores mål er at materialet og merchandiset vi sælger skal afspejle bredden i den antifascistiske bevægelse, og ikke kun den venstreradikale del af den. Derfor er vi f.eks. vildt glade for at Antiracistisk Netværk i Århus også har fået produceret stickers som vi sælger, og på sigt håber vi at udvalget bliver endnu bredere.

Hvorfor kan man ikke betale med Dankort?

- Det arbejder vi på. Planen var at lancere shoppen med Dankort allerede nu, men vi løb ind i nogle bureaukratiske papir-problemer, så der går formentligt et par måneder. Vi regner dog med at relancere shoppen, med Dankort-betaling og et federe shop-system, i løbet af efteråret. Lige nu har vi bare prioriteret at få den i luften med netbank-betaling.

Hvad bliver de næste varer?

- Det er faktisk ikke besluttet endnu, så man kan stadig nå at komme med gode ideer. Folk kan bare sende en email til shop@projektantifa.dk, hvis de har en god ide til et design eller hvis deres organisation har nogle varer de gerne vil have solgt i shoppen.

Og hvordan med leveringstiden?
Lige pt. satser vi på 7-8 dage, max. 10. På længere sigt skal den naturligvis være kortere, men her i starten vil der formentligt være 7-8 dage fra man bestiller til man får sine varer.

Besøg AntifaShoppen.dk