15. august 2012

Finnish Defence League smidt væk fra pride

21. juli forhindrede antifascister medlemmer af Finnish Defence League i at deltage i priden i byen Tampere i Finland.

Lørdag den 21. juli samledes folk i Tampere, for at deltage i årets pride for LGBT-personer (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner, red.). Vejret var godt, og deltagerantallet nærmede sig de 700, hvilket er højt for Tampere. Derfor var humøret blandt deltagerne højt. Humøret skiftede dog brat, da en talsperson og to andre medlemmer af Finnish Defence League (FDL) forsøgte at infiltrere priden. Folk fra priden reagerede hurtigt og blokerede for de tre personer med bannere og kampråb, så FDL’erne måtte opgive forsøget.

Hvorfor forsøgte FDL at deltage i marchen? En logisk forklaring er at de vil bruge priden som platform til at udbrede deres anti-islamiske synspunkter på populistisk vis. Deres taktik er at skabe en nationalistisk europæisk identitet. Det gør de ved at tegne et billede af en udenforstående trussel, et sammenstød mellem civilisationerne, hvor klicheer som ”vores vestlige værdier” eller ”vores kristne grundlag” står overfor de andre: muslimerne. I deres optik er alle muslimer ens, og de repræsenterer værdier, der er fundamentalt i konflikt med ”vestlige værdier”. For at nå deres mål, forsøger de at overtage kampen for lgbt-personers rettigheder, ikke med interesse i at opnå ligestilling eller flere rettigheder, men for at udstille islam som fjenden.

Men de siger de er antiracister!

FDL og lignende grupper rundt omkring i Europa forsøger at fremstille sig selv som antiracistiske og antifascistiske organisationer. For at gøre det tydeligt, at det er løgn, har vi samlet en række fakta om højtstående FDL-medlemmer:

FDLs “sikkerhedshold”, som talspersonen Mimosa de Danann (Milja Koiranen) fulgtes med i Tampere, bestod af Kari Halkola og Kimmo Mannermaa. Halkola har tætte kontakter til den nynazistiske organisation Finnish Resistance Movement, som var ansvarlige for et angreb mod Priden i Helsinki i 2010. Her blev Priden angrebet af nynazister med tåregas og peberspray. Tre personer blev anholdt og senere dømt for 88 overgreb og 71 tilfælde af angreb på den politiske frihed. En af de dømte, Arttuu Pylkkänen, er medlem af den nynazistiske organisation Finske Modstandsbevægelse, som er en søsterorganisation til Svenska Motstans Rörelsen (SMR)

Efter Breiviks massakre i juli 2011 skrev Halkola på Facebook om sig selv, at han er en “nationalist, racist og højreorienteret”, og hvis det ikke passede hans facebook-venner, skulle de lade ham være i fred. Han har desuden også ytret sig homofobisk og racistisk på Facebook talrige gange.

Det andet medlem af FDLs ”sikkerhedshold”, Kimmo Mannermaa, har været medlem af Facebook-gruppen ”Lejre der kurerer svanser, til Finland”. Han var også Facebook-fan af ”Plastic Adolf”, der var en fan-side for Adolf Hitler. Siden var i øvrigt oprettet af Klaus Elovaara, et andet FDL-medlem. Da han oprettede siden, brugte han navnet Léon Degrelle. Den virkelige Degrelle var medlem af Waffen SS og blev senere en prominent figur i den nynazistiske bevægelse. Klaus Elovaara blev nummer to i FDLs interne afstemning om talsmandsposten, som Mimosa vandt. I 2010 blev Elovaara dømt for et overgreb på hans hustru. Udover sit medlemsskab af FDL er han også medlem af den fascistiske gruppe ”Suomen Sisu” og var til parlamentsvalget i 2007 kandidat for partiet ”Ægte finner”, som er et nationalistisk populistisk parti, der gik fra 4% til 19% af stemmer ved parlamentsvalget i 2011.

Indtil nu har Finnish Defence League kun været en joke på Facebook, der har kæmpet med dårligt forfattede kommentarer og medlemmer, som åbent er racister. Deres første offentlige aktion var, da de holdt tale i Århus til det europæiske Counter-jihad møde i marts. Forsøget på at infiltrere priden i Tampere var deres første offentlige aktion i Finland og forhåbentligt den sidste.

Nedenfor viser vi FDL’s officielle invitation til at deltage i Tampere Priden 2012. Som det tydeligvis fremgår er invitationen ikke populær internt i gruppen, og som denne video fra priden også viser, dukkede kun tre personer op til aktionen. Teksten er direkte oversat, og der er derfor ikke ændret i passager selvom de sprogligt og forståelsesmæssigt ikke giver så meget mening.

Udtalelsen fra Finnish Defence League:

FDL’s deltagelse i Tampere Pride Parade.

Udtalelse fra Finnish Defence League (FDL) om at tage del i Tampere Pride-Parade i sommeren 2012 har fået et konfliktfyldt modsvar. Administratorholdet bag FDL mener, at en deltagelse af paraden er nødvendig af populistiske og praktiske årsager. Hvad angår de populistiske årsager kan vi ligeså godt indse, at vi, som mange af vores populistiske politikere allerede har gjort, kan bruge deltagelsen i begivenheden som en blåstempling af glamorøs tolerance.

Det vigtigste er, at vi vil sætte fokus på hvilke vilkår, seksuelle minoriteter lever under i islam, og informere folk om homoseksuelles skæbne i de ovenstående nævnte lande. Homo-bevægelsen, som ser sig selv som frisindet og multikulturel, har begået en forbrydelse imod de muslimske homoseksuelle ved at fortsat at forholde sig tavse om emnet. Vi håber, at vi med denne aktion kan vække dem fra deres drøm, så de forstår, at rigtig homo-aktivisme ikke er at blive skræmte af fyrværkeri kastet af homofobiske bøller i midten af en bøsseparade. Rigtig homo-aktivisme burde offentligt og åbent blande sig i menneskerettighedsspørgsmål om alle seksuelle minoriteter globalt set uden at være bange for at blive kaldt islamofober.

Vores mål er ikke at provokere men at starte en diskussion.

Vi har alle vores ret til vores egen personlige mening om homoseksualitet eller hvilken som helst anden seksuel afvigende minoritet, men så længe en seksuel motiveret handling ikke er ulovlig ifølge finsk lovgivning, og så længe seksuelle minoriteter har ret til at vise dem selv og deres identitet indenfor den lovlige og anstændige sammenhæng, vil FDL respekterer seksuelle minoriteter, ligesom FDL respekterer finske medborgere og den finske lovgivning.

Du vælger selv, om du vil deltage eller ej. Vi byder alle medlemmer, der vil deltage velkomne: Dele flyers ud og fortælle folk om de forbrydelser, der begås i islamiske lande mod seksuelle minoriteter. FDLs sikkerhedshold vil være til stede og sørge for vores medlemmers sikkerhed.

Tak.

James Gonzo FDL administrationen / medie og kommunikation

Teksten er frit oversat fra Indymedia uk, og kan findes i originalversionen her