12. september 2011

Fascister nærmer sig Sverigedemokraterna

Den svenske fascistiske gruppe, Nordisk Ungdom, gør i et nyt udspil tilnærmelser til Sverigedemokraterna, der ved valget i september kom i Riksdagen med 5,7% af stemmerne.

Den seneste uge har bølgerne gået højt i debatten på den udenomsparlamentariske højrefløj i Sverige. Det skyldes, at talsmanden for organisationen Nordisk Ungdom, Patrik Forsén, sidste søndag offentligt markerede sin støtte til Sverigedemokraterna med disse ord:

"Vi vil fortsat kritisere SD når de snubler i politiske spørgsmål, men hvis de fortsætter som de har gjort det første år de har siddet i Riksdagen er der ingen grund til at stoppe med at støtte dem."

Blandt de racistiske og nazistiske grupper i Sverige betragtes Sverigedemokraterna som landsforræddere, blandt andet på grund af deres støtte til Israel samt deres parlamentariske strategi.

At Nordisk Ungdom nu vælger at støtte dem er en stor overraskelse for hele nazi-miljøet. De seneste år har Nordisk Ungdom været den hurtigst voksende gruppe i Sverige, og de har høstet bred støtte blandt andre nazi-grupper på grund af deres veludviklede kommunikationsstrategi. Den seneste uges debat har dog slået fast, at Nordisk Ungdom risikerer at miste resten af nazi-miljøets sympati hvis flirten med det pro-Israelske parti fortsætter.