12. august 2011

English Defence League udnytter britiske optøjer

Den højreekstreme gruppering English Defence League (EDL) samt partiet British National Party (BNP) bruger de omfattende optøjer i England som base for at samle nye tilhængere.

I forbindelse med de omfattende uroligheder i flere større britiske byer, har grupper af borgere dannet lokale borgerværn. Værnene patruljerer rundt på gaderne, i et forsøg på at forhindre ødelæggelser i medlemmernes lokalområder, hvilket blandt andet har ført til kampe mellem borgerværn og politi, skriver Politiken.

Organiseringen af borgerværnene har vakt interesse hos EDL, der med det samme har forsøgt at infiltrere flere af værnene, flere steder med succes. I byen Enfield har EDL således kunne danne et borgerværn på 30 mænd. ”Hvis vi virkelig mener, at England er værd at forsvare, så kan vi ikke forholde os passive”, fortæller EDL på sin hjemmeside.

BNP har ligeledes udnyttet situationen, og har produceret en plakat med teksten ”Tyveknægte, tag jer i agt: Britiske forsvarere beskytter dette område”. Samtidig har partiet lanceret parolerne ”Er du træt af skiderikker, der ødelægger alt, mens politiet blot ser på?” og ”Selvforsvar er ingen forbrydelse”.

English Defence League er tidligere blevet kaldt en stor trussel mod den interne sikkerhed i England, og Londons politi er heller ikke tilhænger af disse selvtægtsgrupper. Politidirektør Tim Goodwin har tidligere udtalt til avisen Daily Mail, at han mener det vil kaste benzin på bålet, hvis voldelige racistiske grupper blander sig i konflikterne. En anden repræsentant for Londons politi udtaler at man ...”ikke har brug for de såkaldte borgerværn, der virker, som om de har drukket for meget og optager politiressourcer, der kunne være brugt til at forhindre plyndringer”.

Læs mere på "The telegraph" (Engelsk).