2. november 2010

DSU: "Nul sex med nazister!"

Søndag den 31. oktober lancerede Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms afdeling på Fyn kampagnen ’Kein sex mit nazis’. Det sker som reaktion på Charlotte Johannsens infiltration og afsløring af det nynazistiske miljø i Århus. De friske fynboer opfordrer andre DSU-afdelinger til at komme på banen på det antinazistiske område.

I anledning af kampagnen har Projekt Antifa taget en snak med DSU Fyns talskvinde, Amalie Pil Sørensen.

DSU Fyn har netop lanceret kampagnen Kein sex mit nazis - hvorfor det?

Vi har lanceret kampagnen som en reaktion på det indslag, som 21 søndag sendte d. 24. oktober om White Pride i Århus. Indslaget ramte os særligt hårdt, fordi vi dagen forinden var kommet hjem fra en studietur i Berlin, en by som, på så mange måder, stadig bærer dybe ar efter nazismen. DSU Fyn ønsker et samfund med plads til alle der vil, uanset race, religion, seksualitet og køn, og derfor kæmper vi imod nazismen. Med kampagnen ønsker vi at skabe opmærksomhed om problemet med nynazisme i Danmark såvel som andre EU-lande, og vise alle, at det er noget vi kæmper aktivt imod.

Hvad indeholder kampagnen konkret?

Kampagnen blev søndag d. 31. oktober skudt i gang med facebookgruppen, Kein Sex mit Nazis, og en medfølgende video, der på en humoristisk måde skal understrege en meget vigtig pointe, nemlig at nazisme er noget, som vi alle sammen bør tage afstand fra. Kampagnen kører til og med d. 9. november, årsdagen for Krystalnatten, som vil blive markeret af DSU Fyn i en eller flere fynske byer. I tiden op til Krystalnatten vil der være kampagner i forskellige fynske byer, først i Svendborg den 3. november klokken 12. Facebooksiden vil blive løbende opdateret mht. kampagner.

Er kampagnen alene rettet mod Fyn eller er den landsdækkende?

Kampagnen og pointerne deri retter sig mod hele Danmark, men da det kun er DSU Fyn, der kører kampagnen, er det klart, at den først og fremmest vil blive kørt på Fyn. Vi håber dog, at andre DSU-afdelinger rundt omkring i landet, vil hoppe med på vognen i kampen mod nazisme.

Hvad er det langsigtede mål med kampagnen?

At skabe opmærksomhed omkring problemet med nynazisme og få den danske befolkning til at stå sammen i kampen mod nynazisme. Vi håber på, at mange flere danskere – unge såvel som gamle – vil sige kein Sex mit Nazis, og på den måde gøre det klart for alle der skulle være i tvivl, at det ikke på nogen måde er sejt at være nazist. Med kampagnen har vi tilkendegivet at vi har nul tolerance overfor nazister, og det er vores mål, at den danske befolkning gør det samme.

Se kampagne-video

Se kampagne-side på Facebook