15. februar 2011

De svenske deportationer fortsætter

Flygtningecentret i Märsta, en forstad til Stockholm, blev i går blokeret af asylaktivister. Blokaderne fortsætter i dag og i morgen nær Göteborg.

Mandag den 14. februar blokeredes et flygtningecenter i Märsta, i et forsøg på at forhindre de svenske myndigheders transport af to afviste asylsøgere. De to skulle køres til Göteborg, hvorfra de den 16. februar skal flyves til Irak, sammen med omkring 25 andre irakere, skriver Nätverket Ingen Människa Är Illegal (IMÄI) på deres hjemmeside.

Ifølge IMÄI og en lokalavis forsøgte mellem 30 og 40 aktivister at danne blokade. Efter en halv time ankom politiet, som efter en kort dialog med aktivisterne, der nægtede at flytte sig fra vejen, fjernede aktivisterne med vold. Blokadeforsøget blev gentaget et par gange, og da fangetransporten med de to irakere skulle køre fra stedet, kastede enkelte aktivister sig ud foran bilen, der dog til sidst kunne forlade området.

Selvom den første blokade i Märsta slog fejl, opfordrer asylaktivister i Göteborg, blandt andet fra IMÄI og Punk Illegal (en støttefestival for IMÄI), til blokader foran flygtningecentret Sagåsen ved Kållered, en forstad til Göteborg. Blokaderne finder sted i dag og i morgen.

Det er under en måned siden lignende blokader blev gennemført. Blokaderne blev dengang fjernet af politi, og foregik ligesom denne gang både i Stockholm og Göteborg.

Læs Projekt Antifas omtale af de tidligere blokadeforsøg:

Politi bryder antiracistisk blokade i Göteborg

Blokade fortsættes i Stockholm-forstad