3. oktober 2013

Danskernes Parti støtter græske nazister i Gyldent Daggry

Danskernes Parti er ikke nazister – ifølge dem selv. For nylig valgte partiet alligevel, at erklære deres støtte til deres græske søsterparti, det nazistiske Gyldent Daggry.

Gyldent Daggry kom senest på alles læber, efter at et medlem knivstak og dræbte den venstreorienterede rapmusiker Pavlos Fyssas alias Killah P. Mordet som sandsynligvis var enten godkendt eller decideret beordret af ledelsen i det topstyrede parti, førte i sidste uge til, at en række ledende medlemmer af Gyldent Daggry blev fængslet. http://projektantifa.dk/nyheder/art...

De græske myndigheders aktion fik Danskernes Parti på banen med en – noget symbolsk – solidaritetsaktion her i Danmark. Forleden, 30. september, dukkede lidt over en håndfuld nynazister med formand Daniel Carlsen i front op ved Grækenlands ambassade, flankeret af politi. På et fotografi bragt på Danskernes Partis hjemmeside, ses Carlsen & Co. med et banner med teksten "Løslad de politiske fanger".

Daniel Carlsen har tidligere kaldt Gyldent Daggry "en ledestjerne for europæisk nationalisme", og det er da heller ikke svært at se politiske ligheder imellem de to nazipartier. Når støtten fra Danskernes Parti alligevel kan virke lidt forbløffende, skyldes det at Daniel Carlsen pt. har meget travlt med at afvise, at partiet er nynazistisk.

I september 2013 har to rapporter ellers slået fast, at Danskernes Parti ikke blot blev opbygget af personer med nynazistisk baggrund (bl.a. DNSB), men fortsat er et decideret antidemokratisk, nynazistisk parti. Det skete dels i en omfattende rapport fra Researchkollektivet Redox, og dels i en rapport fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Når Danskernes Parti benægter fakta og forsøger at vaske hænder i offentligheden, skyldes det naturligvis at kommunal- og regionsrådsvalget står for døren. I det hele taget er det et kendetegn ved Danskernes Parti, at man fører nazistisk politik med biologiske raceteorier osv., men i en strømlinet indpakning uden hagekors og uniformer.

At erklære sin støtte til et åbenlyst naziparti som Gyldent Daggry er måske ikke det smarteste, set i dette lys. Til gengæld er den en klar indikator for Danskernes Partis sande ståsted.

Situationen i Grækenland er ekstrem. Gyldent Daggry har formået at samle hidtil uset opbakning til en stærkt racistisk og antisocialistisk dagsorden, i kølvandet på landets dybe økonomiske krise. På klassisk fascistisk vis har Gyldent Daggry suppleret sine parlamentariske aktiviteter med militante gadeaktioner. Mordet på Pavlos Fyssas er blot den foreløbige kulmination på partiets offensive voldskampagne.

Daniel Carlsen og Danskernes Parti beundrer Gyldent Daggry for deres politiske bedrifter og handlekraft. Endnu er de selv for svage til at følge trop.