25. april 2013

Antiracistisk seminar i Kolding

Lørdag mødtes antifascister fra Fyn og en række jyske byer for at koordinere indsatsen frem mod kommunalvalget i november.

Målet med seminaret var at koordinere modstanden mod nazi-Daniels kommunalvalgkamp.

Lørdag gennemførte antiracister fra hele provinsen et antiracistisk koordinationsseminar i Kolding. Seminaret samlede 25 repræsentanter fra Aalborg, Århus, Silkeborg, Holstebro, Horsens, Fredericia, Kolding og Odense.

Målet med seminaret var at øge samarbejdet mellem de respektive byers antiracistiske grupper og aktivister. Initiativet kommer efter det nynazistiske Danskernes Parti har annonceret, at de stiller op til valg i en række regioner og kommuner.

Asbjørn Nielsen fra Antiracistisk Netværk deltog i lørdagens møde og siger til Projekt Antifa:

"Vi ønsker ikke at se nazismens genkomst i Trekantsområdet. Vi har tydeligt set hvordan det gik, da det racistiske netværk Dansk Front spredte frygt og gjorde sig skyldige i gentagne overfald på venstreorienterede og etniske minoriteter. Målet med seminaret var at forberede os på effektivt at kunne afvise Daniel Carlsens brunskjorter, når de viser sig. Dette skal ske gennem en samlet indsats, hvor alle byer samarbejder."

Seminaret, der bød på fælles erfaringsudveksling, teambuilding og oplæg om den nynazistiske bevægelse, er det første i en række af seminarer, som vil blive annonceret hen over sommeren.