27. november 2012

Oslo: Antifascister angriber nynazisters julefrokost

Natten til lørdag angreb antifascister en gruppe nynazister, som var i gang med deres julefrokost på La Bohème i Oslo. Flere af norske medier mener, at det var unge fra ungdomshuset Blitz, der angreb nynazisterne.

Omkring 30 nynazister holdt julefrokost i et kælderlokale på baren La Bohème, da en gruppe på cirka 15 antifascister ifølge medierne angreb nynazisterne. Det resulterede i et masseslagsmål, hvor stole og flasker fløj gennem luften. En enkelt person kom på hospitalet, mens to blev tjekket hos lægevagten. Ingen kom dog alvorligt til skade.

Til Verdens Gang udtaler leder af operationen Marianne Grinaker fra politiet i Oslo: "Der var slåskamp både ude og inde, da patruljerne kom frem til La Bohème. I alt var 40-50 personer involveret i slagsmålet. En mindre gruppe blitz’ere skulle have stormet stedet.”

Flere højtprofilerede norske og svenske nynazister skulle ifølge TV2 have været til stede ved julefrokosten. Aftonbladet mener desuden, at der udover svenske nynazister også var danske nynazister til julefrokosten.

Se film fra natten hos Verdens Gang og Dagbladet