19. februar 2012

Aktivister blokerer deportation til Ghana

Tirsdag skulle 50 mennesker tvangsudvises fra Harmondsworth og Colnbrook, to deportationsfængseler der ligger lige ved siden af Europas største lufthavn, Heathrow, til Ghana.

Ofte starter fly fra Heathrow som kun er booket til at deporterer mennesker til lande udenfor Europa. Landingsbanenerne ligger så tæt på fængslet at en kort bustur kan transportere fangerne lige til maskinen.

Denne gang lykkedes det dog No Borders-aktivister at blokere alle vejene ud af fængslet.

Politiet reagerede for langsomt og inden de fik nok mandskab derud til at stoppe aktionen var det lykkedes aktivisterne at lænke sig fest til betonblokke og olietønder, så alle vejene for busser var afspærret.

Under aktionen udtalte en af aktivisterne, Dave Leighton, 34: "Dette fly skal stoppes. Alle, ikke kun de privilgerede få, burde kunne nyde friheden til flytte sig til og blive hvor end de har lyst eller brug for, uanset deres nationalitet eller hvor mange penge de har i banken. Tvangsdeportationer reproducerer et fuck up system hvormed de rige og magtfulde kan bruge grænser som et nyttigt værktøj til at opdele almindelige mennesker og aflede opmærksomheden fra der hvor de virkelige årsager til ulighed stammer fra."

Det tog politiet over seks timer til at fjerne blokaden. Desværre kunne selve flyvet dog ikke stoppes, da afgangstiden blev lagt til efter midnat og flyet kun var booket til at deportere.

I det ekstra tidsrum blokaden gav lykkedes det alligevel at få indgivet klager over udvisningerne og igangsat et par klagesager, så nogle få af de udvisningstruede, i alle fald for en tid kunne blive i landet og få deres klager behandlet.

11 aktivister blev anholdt.