6. januar 2012

41-årig sigtet i trusselssag i Skive

For familien Kalay, hvor faderen er af indisk afstamning, blev en strandtur på Knud Strand i Spøttrup nær Skive sidste sommer til et mareridt.

Familien blev ud af det blå truet af en gruppe unge nynazister fra Danmarks Nationale Front, og familien måtte flygte da gruppen begyndte at kaste sten i retning af dem.

De skyndte sig væk fra stranden og måtte i flere timer gemme sig i sommerhusområdet.

Sagen henlagt

Politiet reagerede meget langsomt og var som bl.a Berlingske dengang kunne dokumentere ikke særlig opsat på at finde gerningsmændene. Politiet i Skive valgte dengang da også at henlægge sagen og betragtede den blot som en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Sagen er nu overgået til den centrale efterforskningsenhed under Midt- og Vestjyllands Politi.

Vicepolitinspektør hos Midt- og Vestjyllands politi, Michael Kjeldgaard, fortæller til AOH.dk, at politiet nu har rejst sigtelse mod en 41-årig mand, der bor i området.

- Vi sigter ham efter den såkaldte racismeparagraf. Han har erkendt sigtelsen, der går på, at han har kastet sten i retning mod familien og kommet med ringeagtsytringer, siger Michael Kjeldgaard. Gruppen af nynazister råbte bl.a. "abe" efter familien og heilede.

Vicepolitiinspektøren oplyser, at gennembruddet i sagen kom efter nye grundige afhøringer af familien.

Flere sigtelser på vej

- Vi forventer, at vi kan rejse nye sigtelser i sagen, siger Michael Kjeldgaard.

Gruppen af højreradikale bestod både af danske og tyske racister. De fulgte efter den flygtende familie i en tysk indregistreret bil og politiet arbejder nu også sammen med tysk politi i sagen.