Anmeldelse: Ny bog fortæller den radikale venstrefløjs historie gennem plakater

2 December 2012 · Årets julegave er på plads! I bogen Gaden Parlament. 30 års plakater fra den radikale venstrefløj kan man se og gense en bred vifte af plakater fra 80’erne, 90’erne og 00’erne. Plakaterne fortæller (...)

Hvorfor skal vi lave kulturpolitik?

26 November 2012 · På venstrefløjen taler vi ofte om modkultur, arbejderkultur, punkkultur, god kultur, middelklassens hjernedøde kultur og DIY-kulturen, men hvad mener vi egentlig med kultur? Og hvorfor holder vi (...)

En mandag aften i Smilets By..

30 August 2012 · I mandags var der igen problemer med voldsberedte nazister i det centrale Århus. En lokal antifascist, der var på gaden, fortæller om sin oplevelse. Håbet er, at teksten kan vise folk fra andre byer, (...)

Venstrefløjens bastarder

5 October 2011 · En aktivist fra Antifascist Cultureclub trækker linier i den antifascistiske kulturkamp i Danmark fra PH til BZ.

Antifascisme på hollandsk

3 February 2011 · I Danmark har vi Frihedsmuseet som en reminder om de fem forbandede år som den nazistiske besættelse bød landet. I Holland har de Verzetsmuseum, som oversat betyder modstandsmuseum – det har Projekt (...)

Boganmeldelse: ’No retreat’

28 January 2011 · Bogen "No retreat - the secret war between Britain's anti-fascists and the far right", der fortæller historien om den militante antifascistiske bevægelse i England i perioden 1977-97, er trods en (...)

Bog om modstandskvinder flopper

3 March 2010 · Ny bog ønsker at fortæller modstandskvindernes historie, men formår det desværre ikke.

Ny norsk film om modstandskampen

9 January 2010 · Den norske film Max Manus havde fredag den 8. januar premiere i danske biografer. Filmen følger modstandmanden Max Manus, en karakter bygget på en rigtig norsk modstandsmand af samme (...)

Filmanmeldelse - Inglourious Basterds

17 September 2009 · Tarantinos nye film, Inglourious Basterds, udspiller sig i det nazibesatte Frankrig under anden verdenskrig. Nazister myrdes på brutal vis af en gruppe jødisk-amerikanske soldater - og det er (...)

Filmanbefalinger

2 August 2009 · Vi har her prøver at samle links til en række dokumentar- og spillefilm om både antifascister og højreekstremister de seneste årtier samt nogle mere historiske film om blandt andet Anden Verdenskrig (...)