Mediernes rolle ved nazistiske overfald

16 January 2015 · Kronik: Det føles ikke som besværet værd at udtale sig om politisk motiveret vold til danske, etablerede medier. Nazistisk vold bliver nemlig skrevet ind i en historie om bandekrig mellem venstre- (...)

Hændelsesforløbet omkring mordforsøgene i Malmø 8. marts

12 March 2014 · En gruppe venstreorienterede blev stukket ned af fascister i Malmø efter en 8. marts-demonstration. Men hvad var de nærmere omstændigheder? Svenske Researchgruppen skaber overblik over de konkrete (...)

Politiken overtager DF-retorik i Café Viking-sagen

25 August 2012 · I dagens avis fortsætter Politiken, hvor Pia K slap, i diskussionen om Café Viking, bandekriminalitet og integration.

EDL bag facaden – Forsvarer af frihed eller fascister?

19 March 2012 · I anledningen af at EDL har tænkt sig at marchere i Århus den 31. marts, stiller vi i Projekt Antifa skarpt på EDL.

En ny undersøgelse viser..

23 November 2011 · Politiken bragte i fredags en artikel om, hvordan en tysk undersøgelse har vist, at cirka halvdelen af EU-borgerne mener, at der lever for mange muslimer i deres land. Projekt Antifa bringer her (...)

Højredrejningen i Ungarn fortsætter

3 November 2011 · Højreekstreme borgerværn terroriserer romaer, regeringen kræver et ”nationalt samarbejde" og sletter begrebet "republik" fra nationens navn. Myndighederne fjerner venstreorienterede- og liberale (...)

Dagens fascisme bliver ikke en genudsendelse

5 October 2010 · Den svenske blogger Mathias Wåg, der har en mangeårig baggrund i den svenske antifascistiske bevægelse, har beskæftigt sig intenst med den politiske udvikling i Italien. Her fortæller han om den (...)

Om racisme

7 August 2009 · I artiklen forsøger sociolog og informationsleder ved det norske Antirasistisk Senter Henrik Lunde at beskrive, hvad racisme er, og hvordan den fungerer. Artiklen er lettere redigeret, så den (...)

Fascismen i teori og praksis

31 July 2009 · Der er mange der tjener en masse penge på at skrive lange analyserende rapporter og afhandlinger om fascismen. Men de fleste har det udgangspunkt at samfundet er ret godt som det er og at (...)