Boganmeldelse: Nye perspektiver på Sverigedemokraternas fremgang

13. juli 2014 · Sverigedemokraterne står til at få et kanonvalg i september. Ny bog hudfletter partiets historie, politiske praksis, ideologi og vælgergrundlag.

Aldrig mere fascistisk terror – Antifascisme er en demokratisk pligt

16. maj 2014 · 1. maj uddelte Antifascistisk Aktion denne folder for at præsentere en dagsaktuel beskrivelse og analyse af den fascistiske trussel.

Assads fascistiske aktivister fra Europa

31. januar 2014 · Had til Israel, had til demokratiet, had til Vestens politiske systemer. Europæiske fascister samler sig omkring en af verdens værste despoter, Syriens diktator Bashar (...)

Analyse: Valget var ikke et nederlag for nazisterne

18. december 2013 · Nogle medier har udråbt højrefløjens valg til et nederlag, fordi de ikke blev valgt ind. Det er en unuanceret og fejlagtig analyse, lyder det fra Antifascistisk (...)

Nazisme stoppede ikke med Nazitysklands sammenbrud

27. november 2013 · Vi bringer her Simon Büngers tale ved 75-året for Krystalnatten, der blev markeret i Svendborg. Han er ansvarshavende redaktør på redox.dk.

Homonationalisme – når højrefløjen bruger homorettigheder til at legitimere racisme

2. juni 2013 · Højrefløjens racistiske politik skjules i stigende grad bag en retorik om en positiv indstilling over for homorettigheder, der har til formål at fremstille højrefløjsgrupper som tolerante og udstille (...)

Det her med uhellige alliancer, religion, anti-deutsche og kulturrelativister

14. juni 2012 · Efter at antifascister tidligere på året blev overfaldet af islamister i forbindelse med en antiracistisk demonstration i Tyskland, kritiserer en svensk antifascist her venstrefløjens ukritiske (...)

Analyse: 300 eller fiasko

5. februar 2012 · Om to måneder vil Danish Defence League demonstrere i Århus. Demonstrationen kan få omfattende konsekvenser, uanset om den bliver en succes eller ej. Projekt Antifa-redaktionen står bag denne (...)

Den sannfinlandske sejrsmarch

6. november 2011 · Det højrepopulistiske parti Sannfinländarna hører i dag til de største i Finland. Blandt den brogede skare af parlamentsmedlemmer findes også personer med baggrund i den højreekstreme organisation (...)

År 1 efter Sverigedemokraterna

5. november 2011 · I september sidste år blev Sverigedemokraterna for første gang valgt ind i den svenske Riksdag. Det har ændret det politiske landkort i Sverige permanent – også på den udenomsparlamentariske højrefløj. (...)