Finske højrepopulister får måske integrationspost

14. maj 2015 · Baggrund · Den 7. maj kom det højrepopulistiske parti De sande finner for første gang med i den finske regering og der er forlydender om, at de kan få integrationsministeriet. Partiets historie viser, at det i (...)

"Det værste er, hvis folk ikke tør stå frem"

28. februar 2015 · Baggrund · Det er vigtigt at tale med folk, at være solidarisk med politiske fæller og at man er kontinuerlig i sit arbejde. Projekt Antifa har talt med Horserød-Stutthof foreningen om flere årtiers (...)

Den virkelige trussel mod de demokratiske værdier

18. februar 2015 · Strategi og taktik · Argumentet om, at demokratiet er truet efter weekendens terrorangreb er blot endnu et eksempel i en lang række, der viser os, hvordan højrefløj og politikere forsøger at legitimere deres angreb på (...)

AFA i Holland: Militans og populisme

5. februar 2015 · Baggrund · Artiklen fortæller historien om AFA i Holland. Den er oversat direkte fra den oprindelige tekst af forfatteren Jeroen Bosch fra det hollandske magasin Alert!. Artiklen blev første gang bragt i (...)

Kunsten ikke at græde i kor

4. februar 2015 · Baggrund · Enhedslisten har sluttet sig til koret af partier med en "stram udlændingepolitik" med deres ønske om øget grænsekontrol. Tobias Alm fra Projekt Antifa mener, at det er den forkerte vej at (...)

Mediernes rolle ved nazistiske overfald

16. januar 2015 · Fascisme og racisme · Kronik: Det føles ikke som besværet værd at udtale sig om politisk motiveret vold til danske, etablerede medier. Nazistisk vold bliver nemlig skrevet ind i en historie om bandekrig mellem venstre- (...)

12 grunde til ikke at stole på politiet, når nazisterne angriber

5. november 2014 · Strategi og taktik · På venstrefløjen debatteres det ofte, hvorvidt politiet kan være en hjælpende hånd i situationer, hvor vi bliver angrebet af nazister. Kan politiet være en hjælp? Bør vi få hjælp af dem? Og ønsker (...)

Kronik: Spise med Nipster?

12. oktober 2014 · Baggrund · Hvorfor "Nipster"-termen er vigtig, nynazister stadig er en demokratisk trussel og det højreradikale tv-køkken ikke er sjovt

Antifascismen må være bred for at få fremgang

15. august 2014 · Strategi og taktik · Malmø er en by med et usædvanligt engagement, alt fra bydelsorganisering til asylbevægelser. Alle disse kampe har antifascisme som et perspektiv i sin analyse og metode, Malmø er en by af (...)

Boganmeldelse: Nye perspektiver på Sverigedemokraternas fremgang

13. juli 2014 · De højreekstreme · Sverigedemokraterne står til at få et kanonvalg i september. Ny bog hudfletter partiets historie, politiske praksis, ideologi og vælgergrundlag.